Actueel

Februari 2018


Wil je kennismaken met Mindfulness, maar wil je hier nog liever geen geld aan uitgeven tot je de voordelen van meditatie kunt ontdekken? Geen probleem, want C2Mindfulness biedt je Mindfulness Onlinelessen, waarin je ervaart wat Mindfulness is en waarin je direct leert om meer Mindful te leven!

Wat Leer Ik in De Mindfulness Onlineles?

Tijdens onze Mindfulness Onlineles leer je hoe je meer Mindful kunt leven. Deze sessie laat je ook duidelijk zien hoe je een vervolg kunt maken met het Mindfulness Plus Pakket: de online mindfulness training van C2Mindfulness. Door deze sessie online bij te wonen, zul je direct veel opsteken van hoe je mindfulness in je dagelijks leven toepast!

Voor een compleet overzicht van onze online lessen, Webinars, bekijk je de overzichtelijke agenda. In onze agenda vind je niet alleen de data terug voor de Mindfulness lessen, maar ook de data van de Verdiepingslessen.

Ben Ik Verplicht Om het Mindfulness Plus Pakket te Kopen?

Gratis Mindfulness

Je bent niet verplicht om ons Mindfulness Plus Pakket te kopen wanneer je een enkele les volgt. Het volgen van de loss lessen is geheel vrijblijvend. Toch ervaar je veel voordelen wanneer je dit pakket, de online training mindfulness, in zijn geheel aankoopt. Dit zeer voordelige pakket houdt in dat je online de cursus mindfulness volgt, met informatie over en het toepassen van de vaardigheden van mindfulness.

Daarnaast ontvang je persoonlijke schriftelijke feedback die precies is afgestemd op jouw leerproces. Buiten de mindfulness webinar sessies ontvang je per mail deze feedback formulieren, die je iedere week na de sessie en een aantal keer oefenen invult. Je leert zo van onze coaches om je mindfulness technieken helemaal eigen te maken!

Waar Kan Ik Mij Registreren voor de Mindfulness Online lessen?

Gratis Mindfulness

Registreren voor onze Online lessen is simpel. Ga naar de agenda pagina op de website en klik op de link voor één van onze sessies. Wanneer je op het linkje klikt, zal er een nieuwe pagina worden geopend. Voer je naam en mailadres in en je ontvangt een reactie van ons of koop de online lessen meteen via deze site.

Deze inloglink gebruik je om ongeveer 15 minuten voor de start van de Online les in te loggen. De lessen zijn geheel anoniem: er worden geen namen gebruikt van de aanwezigen.

Zijn Er Nog Meer Gratis Mindfulness Lessen Beschikbaar Via C2Mindfulness?

Mindfulness oefeningen

Er zijn nog meer gratis lessen beschikbaar via C2Mindfulness. Download onze Mindfulness Plus Free App in de Appstore of Google Playstore en krijg een gratis bodyscan die je aan je meditatie-ervaringen kunt toevoegen! Met deze eerste oefening van de Mindfulnesstraining start je direct aan een meer ontspannen leven in het hier en nu!

Zo zet je de eerste stap naar het verdwijnen van piekeren, stress en onrust. Doe de Gratis Bodyscan oefening zo vaak als je wil!

 

GRATIS Webinar ‘Stress-relief’!

NU! Gratis online Webinar ‘Relaxed naar je werk’!
Uitstellen, stress of (prestatie)druk? Schrijf je hier eenvoudig in en ervaar vanuit je pc laagdrempelig hoe je alles op een meer ontspannen en bewuste manier kunt beleven.

Live contact met de trainer!

Validatie Leraarregister alle rollen Foocus2 én Mindfulness

Voorzitter 40 RU (Registeruren) – Deelnemer 15 RU – Mentor 30 RU
Begeleider Theorie 40 RU – Begeleider Praktijk 35 RU – Mindfulness Basistraining 39 RU

Intervisie Voorzitter

Intervisie Deelnemer

MentorBegeleider PraktijkBegeleider TheorieRegisterleraar.nl_-300x225

Nu! Mindfulnesstraining voor iedereen mogelijk!

Start op korte termijn met de online mindfulnesstraining bij Clooser2. Elke 2 maanden start er een 8-weekse Basistraining Mindfulness. Live, online bijeenkomsten via online lessen maken de afb les 1training zowel interactief als persoonlijk. Het groepsgevoel blijft aanwezig door het live (anoniem) delen van ervaringen. Lees op deze nieuwe website hoe de training werkt.

Kosten: 245 euro voor de gehele interactieve training (8 weken 1 uur online les per week). Bovendien bij elke les voor jou persoonlijke begeleiding via schriftelijke feedback.

Meld je hier aan.

Presentatie en artikel Evolva – Werkplekleren 3.0

Interview Foocus2

Artikel Zorg aan Zet

Videopresentatie demo applicatie

Project “Kwaliteitsslag Ondersteuning Thuis”

Ruim 500 medewerksters van de afdeling Ondersteuning Thuis die werkzaam waren bij De Zorggroep hebben via het project “Kwaliteitsslag Ondersteuning Thuis” betekenis gegeven aan het thema “van zorgen voor naar zorgen dat”. Het bevorderen van de zelfredzaamheid van bewoners en cliënten én het ontwikkelen van de benodigde competenties hiervoor bij de medewerkers, stonden hierbij centraal.
Clooser2 heeft de medewerkers begeleid naar hun nieuwe functie: van uitvoerend huishoudelijk medewerkster naar het ondersteunen van de cliënt naar meer zelfstandigheid. Hiervoor hebben alle deelnemers een competentievragenlijst ingevuld, een rapportagegesprek gevoerd, 3 verschillende workshops gevolgd en 5 individuele coachingsgesprekken gevoerd. De planning en communicatie van dit project heeft plaatsgevonden via een door Clooser2 speciaal voor dit project ontwikkelde applicatie, waar alle betrokkenen gebruik van maakten.

 

Enkele resultaten die bereikt zijn middels dit project:

  • Medewerkers weten wat er verwacht wordt in hun nieuwe rol en hebben de benodigde competenties daarvoor ontwikkeld;
  • Medewerkers weten cliënten en hun netwerk meer dan voorheen te stimuleren taken in het huishouden op te pakken;
  • Medewerkers voelen zich sterker in het overleg hierover met hun cliënten en hun netwerk;
  • Groepen cliënten geven aan “zich nuttiger te voelen”, hun eigenwaarde neemt toe;
  • De strakke planning en eenduidige afspraken tussen alle partijen, maakt dat het project binnen gestelde deadlines, budget en kwaliteitseisen werd gerealiseerd.

 

Resultaten enquête:

Resultaten Enquete Project Kwaliteitsslag Ondersteuning Thuis

 

 

Netwerkbijeenkomst Clooser2

Op 11 maart 2016 vond de netwerkbijeenkomst “Zorg verbinden in de regio” plaats bij Clooser2, georganiseerd door Karien Cloostermans van Clooser2 en Rolf Weijers van Weijers Mens en Werk. Op basis van de ontwikkelingen in de zorgsector stond de bijeenkomst in het teken van het bij elkaar brengen van zorgorganisaties, gemeenten en andere geïnteresseerden om de goede voorbeelden als antwoord op deze ontwikkelingen, met elkaar te delen en om elkaar te ontmoeten.
Voor beide directeuren was het een primeur om een netwerkbijeenkomst te organiseren en de aanwezigheid en inbreng van de aanwezigen hebben ertoe bijgedragen dat de bijeenkomst een aantal mooie inzichten en kennismakingen heeft opgeleverd. Eind september 2016 vindt opnieuw een dergelijke bijeenkomst plaats. Hiervoor willen zij ook graag weer een aantal inspirerende en vernieuwende ontwikkelingen bij zorgorganisaties en/of gemeenten willen presenteren.
Dhr. Weijers en Mevr. Cloostermans danken de verschillende sprekers voor hun inspirerende voorbeelden hoe zij dagelijks inhoud en betekenis geven aan alle veranderingen in de zorgsector.
Een korte samenvatting van de verschillende presentaties vindt u via onderstaande link:

De Zorggroep, project “Kwaliteitsslag medewerkers Ondersteuning Thuis”