Begeleiding verbinden aan ICT

Alle diensten van Clooser2 worden verbonden aan moderne informatie- en communicatietechnologie.

Clooser2Mindfulness

Clooser2 heeft haar MindfulnessApps in 2016 geupdate naar een nieuwe all-in-one app.
Deze MindfulnessApp bevat de volledige Mindfulness Verdiepingstraining ‘Het ritme van je leven’ én de volledige Mindfulness Basistraining ‘Een volle agenda, maar niet druk’. In iedere les staat een ander thema centraal. Je leert bijvoorbeeld je automatische piloot kennen, je oefent het omgaan met hindernissen en ontwikkelt het aannemen van een compassievolle, accepterende houding. Zo leer je stap voor stap te leven in het huidige moment.
Deze App biedt de ideale gelegenheid om dit in je eigen tempo en met een zelfgekozen intensiteit te doen. Of je kunt deze App gebruiken als aanvulling op de mindfulnesstraining die je volgt!

Na het installeren van deze App, krijg je volledige toegang tot een inleiding van de trainingen en de eerste les van beide trainingen, compleet met bijbehorende meditaties! Daarnaast bevat de App van alle lessen een korte samenvatting, waarin benoemd wordt wat er in de les behandeld wordt en welke meditaties erbij horen. Zo krijg je een duidelijk beeld van alle lessen die deze MindfulnessApp je te bieden heeft.

Bevalt de eerste les en ben je nieuwsgierig naar meer? Download dan de andere lessen van deze trainingen!

Deze MindfulnessApp is ontwikkeld door Karien Cloostermans binnen het opleidingsinstituut Clooser2. Zij is eerste categorie mindfulnesstrainer en heeft haar jarenlange ervaring verwerkt in deze Mindfulness BasisApp. De muziek in de meditaties is speciaal voor Clooser2 gecomponeerd door toetsenist Maartje Smedts.

Gebeurtenissenkalenders

Het invullen van een online gebeurtenissenkalender helpt je bij het kiezen in het kleine moment; ga ik mee in een emotie of voel ik deze alleen in mijn lijf? Ga ik mee in een oordeel of observeer ik deze?

“Leren vertrouwen ervaren in elke situatie”

Zo leer je om te gaan met omstandigheden en emoties in alle momenten.  Je ervaart dat een lastige situatie, hoe groot of klein dan ook, bestaat uit wat je in dít moment ervaart. Met dit bewustzijn ervaar je vertrouwen in elke situatie. Door het invullen van de online gebeurtenissenkalenders oefen je met het antwoorden op situaties, in plaats van te reageren vanuit automatische patronen.

Er zijn twee gebeurtenissenkalenders:

  • Een prettige gebeurtenissenkalender
  • Een onprettige gebeurtenissenkalender

Het invullen van een gebeurtenissenkalender kost weinig tijd; een week lang iedere dag tussen de vijf en vijftien minuten de tijd nemen om terug te kijken op een gebeurtenissen die die dag heeft plaatsgevonden. Bij de prettige gebeurtenissenkalender kijk je een week lang elke dag (zeven dagen) terug op een prettige ervaring, bij de onprettige gebeurtenissenkalender kijk je terug op een onprettige ervaring. Na deze zeven dagen ontvang je uitgebreide persoonlijke feedback op elke gebeurtenis. De feedback biedt je handvatten om de vaardigheid te verdiepen en toe te blijven passen in je dagelijkse leven.

Meldt u hier aan voor het invullen van de gebeurtenissenkalender. U ontvangt een link naar de kalender in uw mail binnen 2 werkdagen na ontvangst van betaling. Let op: Heeft u een andere bank, dan kan de transactie tot twee dagen duren.

Kosten:

  • Één gebeurtenissenkalender (één week) inclusief persoonlijke feedback op alle 7 gebeurtenissen
€ 50,- p.p.
  • Twee gebeurtenissenkalenders (één week prettig, één week onprettig) inclusief persoonlijke feedback op alle 14 gebeurtenissen
€ 75,- p.p.

Mocht u kiezen voor het invullen van één gebeurtenissenkalender, dan kunt u of een prettige of een onprettige gebeurtenissenkalender selecteren. Deze keuze kunt u maken in het formulier zelf. Het is niet mogelijk (en daarbij niet wenselijk) om prettige en onprettige gebeurtenissen in één kalender (één week) te behandelen.

Gegevens voor betaling:
NL11ABNA0614284872
Tnv Clooser2
Onder vermelding van:
GK [uw voornaam] [uw achternaam]

Heeft u vragen over uw ingevulde gebeurtenissenkalender? Stuurt u dan een mail naar info@clooser2.nl.

Klik hier, vul het formulier in en ontvang binnen enkele dagen na betaling de gebeurtenissenkalender in uw mail!

Coaching2

Voor begeleidingstrajecten, groot of klein, maakt Clooser2 gebruik van apps en applicaties. Een applicatie is een online programma waarop verschillende partijen kunnen inloggen en zij functie-gerelateerde informatie zien. Alle communicatie binnen het (verander)traject verloopt via deze applicatie. Doordat het niet nodig is voor medewerkers of deelnemers om onderling te appen, mailen en bellen blijft iedereen gefocust op hetgeen waar het om draait. Dat brengt rust, duidelijkheid en daarmee meer ruimte om te ontwikkelen en minder behoefte om te piekeren of te mopperen.

Motivator

In de hectiek van het dagelijks leven raken onze goede voornemens al gauw ondergesneeuwd door de overvloed aan afleiding en verleiding in onze omgeving. Nieuw gedrag vraagt om ritme en bewustzijn.

motivatorDe MotivatorApp is je Personal Assistent bij het succesvol veranderen van het beeld van jezelf of je gedrag. In de MotivatorApp neem je besluiten en stel je doelen. Vervolgens kies je zelf de regelmaat waarmee je aan een besluit of doel herinnerd wilt worden. Ook op moeilijke momenten wordt je automatisch herinnerd aan je voornemens. Na een herinnering hoef je geen actie te ondernemen zoals swypen of opnieuw instellen. Het enige wat je hoeft te doen is de boodschap op dat moment met aandacht in jezelf herhalen. Zo wordt je zo min mogelijk afgeleid van je bezigheden en creëer je met weinig moeite ‘een nieuw karrenspoor’ in je hersenen. Dit ritme van bewustwording biedt discipline en vrijheid in één: de vrijheid om ervoor te kiezen werkelijk je overtuiging of gedrag te veranderen, en de discipline om deze keuze werkelijk in praktijk te brengen.

Foocus2

Foocus2 is een methode die heeft bewezen effectief te zijn voor het in korte tijd bewerkstelligen van een cultuuromslag én het borgen ervan op lange termijn. Het is een methode gebaseerd op intervisie, maar let op: Het is geheel anders dan intervisie zoals u het kent. Foocus2 is werkplekleren.

Binnen uw organisatie leidt Clooser2 voorzitters op, die vervolgens een intervisie groep voorzit. In deze intervisiegroepen wordt intervisie gehouden volgens een speciaal model. De fasen uit dit model zijn zo opgebouwd dat er door de deelnemers maximaal wordt gereflecteerd op zichzelf. De voorzitter wordt zo opgeleid dat hij in staat is dit proces zo te leiden dat er het maximale uit wordt gehaald. Iedere bijeenkomst méér, omdat de voorzitter continu bijleert.

In vijf cycli wordt de voorzitter opgeleid tot expert in professionele communicatie. Tegelijkertijd wordt er iedere cyclus een intervisie gehouden. Leren en oefenen vindt zo in een vast ritme plaats. Middels een online omgeving wordt er ritme en professionele feedback geboden, gestimuleerd tot continue zelfreflectie en ondersteund bij de vertaling naar de praktijk. Er kan gekozen worden voor een extra bijeenkomst voorafgaand aan de intervisiebijeenkomsten waarin het gehele team kennismaakt en oefent met intervisievaardigheden of een gezamenlijke Kick-off van het traject met het gehele team of organisatie.