Coaching2

Visie

Onze diepste angst is niet dat we ontoereikend zijn,
onze diepste angst is dat we onmetelijke kracht bezitten.
Het is ons licht, niet onze duisternis, dat ons angst aanjaagt.
We vragen ons af,
wie ben ik om briljant, fantastisch, talentvol, geweldig te zijn?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn? Je bent een kind van God.

Met je onbelangrijk voordoen, bewijs je de wereld geen dienst.
Er is niets verlichts aan je klein te maken opdat andere mensen
zich bij jou niet onzeker voelen.
Wij zijn bestemd om te stralen, zoals kinderen dat doen.
We zijn geboren om de glorie van God die in ons is, te manifesteren.
Die glorie is niet slechts in sommigen van ons, maar in iedereen.

En als wij ons licht laten stralen,
geven we anderen onbewust toestemming hetzelfde te doen.
Als we bevrijd zijn van onze eigen angst,
dan bevrijdt onze aanwezigheid automatisch ook anderen. 

– Gedicht voorgedragen door Nelson Mandela in zijn inauguratiespeech, geschreven door Marianne Williamson, uit haar boek ‘A Return to Love: Reflections on the Principles of A Course in Miracles’ (1992) –

Wanneer we verbinding met onszelf maken, kunnen we ook verbinding maken met onze omgeving. Verbinding maken met onszelf is noodzakelijk om in staat te zijn werkelijk op te bouwen en betekenis te geven.

Daarom stellen wij mensen in staat om hun licht (opnieuw) te laten schijnen. Want ik weet dat als ik jouw in staat stel om je licht te laten stralen, je ook in anderen licht zal ontsteken. Door te durven ons licht te laten stralen tillen we niet alleen onszelf op, maar ook de kringen waarin we ons bevinden, de verbanden waar we deel van uitmaken en uiteindelijk de samenleving waarin we onze rol vervullen.

Hoe doen we dat?

Clooser2 biedt op het gebied van professionele communicatie, coaching en zelfreflectie veel verschillende workshops. Een voorbeeld daarvan is de succesvolle ‘Feedback? Feed forward!’ Workshop. Professionele communicatie in de vorm van feed forward biedt de mogelijheid om het bewustzijn van de gezamenlijke bedoeling in het team verder te ontwikkelen. Deelnemers krijgen concrete handvatten on hun eigen kwaliteiten bewuster in te zetten in hun dagelijkse werkpraktijk. Bekijk de online brochure hieronder voor meer informatie:

Meld je hier aan of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Wist je dat het omgaan met je emoties, de situaties waarin je je bevindt, en de omstandigheden waar je mee te maken hebt, eigenlijk heel eenvoudig  is? Een volle agenda hoeft niet te betekenen dat je het druk hebt. Ik laat je dit graag ervaren.

In de begeleiding staat jouw persoonlijke leerproces centraal. Met nieuwsgierigheid onderzoeken we jouw persoonlijke ‘systeem’. Met andere woorden, we ontdekken samen de patronen in denken, voelen en doen, die je vanaf de start van je leven hebt opgebouwd. Om vervolgens de verbinding te maken naar het nu. Hoe beïnvloedt jouw systeem jouw beleving dit moment? Dat staat centraal. En zo wordt begeleiding zorgvuldig afgestemd op wat jou verder helpt.

We denken vaak dat kiezen moeilijk is, energie kost, en piekeren vereist. Ik laat je het tegendeel ervaren: kiezen is simpel en gebeurt in het kleine moment. Ik leer je te durven kiezen in het moment zelf. Grote emoties brengen we zo terug tot kleine en hanteerbare belevingen. Grote gebeurtenissen zijn weer te overzien.

Daarnaast laat ik ervaren hoe ritme je vrijheid kan bieden. Een ritme ontstaat met behulp van eenvoudige handvatten, die je helpen continu een keuze te maken in dit moment. Dat maakt je vrij om te ervaren wat er nu is, in plaats van het mee worden gevoerd in automatische patronen. Het ritme bevrijdt je uit de waan van de dag.

In een traject ga ik niets uit de weg. Ik stel mij dienstbaar op aan jouw leerproces door mijzelf in te zetten als instrument. Met vertrouwen in jouw kunnen, met helderheid en compassie. Wat hier en nu, tussen ons gebeurt, maakt helder wat er daar en dan gebeurt, in jouw leven. Het is de spiegel van dít moment. Het kan zijn dat je me daardoor wel eens een moment minder aardig of confronterend vindt. Het maakt wel dat we meteen naar de kern gaan. Dit zorgt voor een continue groei. Ieder gesprek groeit je moed en gemoedsrust. Je gaat sterker naar huis dan bij aankomst.

NB: We bieden begeleiding aan een breed scala begeleidingsvragen, met uitzondering van suïcide, verslavingsproblematiek en borderline.

Werk-gerelateerd

In supervisie leer je om je om op je eigen ervaringen in je werk te reflecteren en patronen hierin te doorzien. Daardoor kun je andere, soms verrassende manieren ontwikkelen om met situaties om te gaan. Je verhoogt je effectiviteit, verbetert je samenwerking en je voorkomt dat je werk op den duur leidt tot spanningen of burn-out. Je ontdekt je eigen stijl van werken en leert om deze kritisch te bekijken en te verbeteren.

Supervisie is voor iedereen die wilt leren stilstaan bij de manier waarop hij zijn werk beleeft en ermee omgaat. En ook voor ieder die dreigt vast te lopen in het werk, last heeft van motivatievermindering of sociale en communicatieve vaardigheden écht wil verbeteren.

Begeleiding

Bij deze vorm van begeleiden gaat het om jóu in het werk. Je brengt je mogelijkheden, je sterke kanten en je ontwikkelkanten in kaart en gaat daarmee aan de slag. De gesprekken vinden plaats in een veilige setting, zodat je je vrij voelt om onderzoekend en ontdekkend bezig te zijn. Je zult merken dat je een aantal manieren hebt ontwikkelt waarop je met situaties omgaat. Soms zijn die handig, in andere gevallen kunnen er effectievere manieren zijn om met een situatie om te gaan. Die ga je onderzoeken en vooral ook in de praktijk leren toepassen. Je leert je sterke kanten op een positieve manier in te zetten zodat je met energie, plezier en zelfvertrouwen verder kunt met je werk.

Het traject

Een traject bestaat gemiddeld uit 8 – 12 bijeenkomsten van een uur. De gesprekken vinden meestal plaats met een regelmaat van een keer per twee weken. Voorafgaand aan het traject vindt een kennismakingsgesprek plaats. Tijdens de derde bijeenkomst  bekijken we of beiden tevreden zijn over de samenwerking. Halverwege en op het einde van het traject nemen we de tijd om te reflecteren. Je brengt voor elke bijeenkomst een werksituatie in die je wilt onderzoeken. Hiervan maak je na afloop een reflectieverslag. Je kunt ook op een andere, creatieve wijze reflecteren.

Supervisie is een investering in jezelf. Dat vraagt een actieve houding. Het resultaat is iets dat je de rest van je leven met je mee neemt.

Ben je enthousiast geworden, meld je dan hier aan of neem contact op voor verdere informatie.

Klik hier voor de brochure Begeleiding bij Clooser2.

Gedragscode LVSC

Reactie van Linda Wilmsen op een persoonlijk begeleidingstraject bij Clooser2:

“Ik wil je via deze weg graag nogmaals bedanken voor het fijne traject dat ik met jou mocht doorlopen! Alles bij elkaar heb ik in de afgelopen 8 bijeenkomsten verrassend veel over mezelf geleerd (dit had ik niet verwacht in zo’n relatief korte tijd). En een deel van die dingen wist ik wel van mezelf, ik kon het alleen niet zo zien of benoemen, en ik wist al helemaal niet hoe hiermee om te gaan. Toen ik begon aan dit traject had ik het gevoel dat ik ergens was waar ik niet wilde zijn en dat ik dat maar moest accepteren. Ik stond denk ik al mijn tentje op te zetten bij die veerman. Maar nu ben ik erachter gekomen dat er nog een andere route is. Dat ik helemaal geen genoegen hoef te nemen met dit plekje en dat er nog een hele wereld open ligt, al is het maar aan de andere kant van de Maas. Verandering kan dus zo dichtbij zijn. Ik heb nu het gevoel dat er veel onrust en innerlijk gestruggle van me is afgevallen. Mijn blik is weer helder en ik heb zin om voorwaarts te gaan!

Dus dankjewel Karien, en wie weet tot ziens!”

 

Aanmelden

Wil je je aanmelden voor een individueel begeleidingstraject? Of vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden? Klik dan hier.