MotivatorApp!

MotivatorApp!

Click here for the English page

Verander ingesleten gedragspatronen écht met de MotivatorApp! De Motivator is een app die je ondersteunt bij het in praktijk brengen van een innerlijk besluit, ook wel een affirmatie genoemd.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat de sleutel tot succesvolle gedragsverandering niet zit in het gemotiveerd raken, maar in het gemotiveerd blijven. In de hectiek van het dagelijks leven raken onze goede voornemens al gauw ondergesneeuwd door de overvloed aan afleiding en verleiding in onze omgeving. Nieuw gedrag vraagt om ritme en bewustzijn.

motivatorDe MotivatorApp is je Personal Assistent bij het succesvol veranderen van het beeld van jezelf of je gedrag. In de MotivatorApp neem je besluiten en stel je doelen. Vervolgens kies je zelf de regelmaat waarmee je aan een besluit of doel herinnerd wilt worden. Ook op moeilijke momenten word je automatisch herinnerd aan je voornemens. Na een herinnering hoef je geen actie te ondernemen zoals swypen of opnieuw instellen. Het enige wat je hoeft te doen is de boodschap op dat moment met aandacht in jezelf herhalen. Zo word je zo min mogelijk afgeleid van je bezigheden en creëer je met weinig moeite ‘een nieuw karrenspoor’ in je hersenen. Dit ritme van bewustwording biedt discipline en vrijheid in één: de vrijheid om ervoor te kiezen werkelijk je overtuiging of gedrag te veranderen, en de discipline om deze keuze werkelijk in praktijk te brengen.

Wil je leren jezelf volledig te accepteren? De Motivator herinnert je met regelmaat aan je besluit waardoor je geest onbewust aan het werk gaat om dit voor elkaar te krijgen. Je geest is namelijk continu op zoek voor je naar oplossingen. Hij wil het verschil tussen wat er nu is bijvoorbeeld (je accepteer jezelf niet als je het niet perfect doet) en wat je je voorneemt (ik accepteer mezelf volledig) overbruggen.

De motivator trilt iedere morgen op een door jou gekozen tijdstip, met een door jou gekozen persoonlijke boodschap. Zo kun jij je bezig houden met de dingen die je aandacht vragen terwijl je persoonlijke assistent over je waakt. Het veranderen van je gedrag was nog nooit zo efficiënt en eenvoudig!

Stap 1: Bepaal je innerlijk besluit of doel  en zet deze in het veld ‘Boodschap’
Bijvoorbeeld: Ik heb vertrouwen in mezelf

Stap 2: Stel de starttijd, eindtijd en de dagen waarop je aan de boodschap herinnerd wilt worden in.

Stap 3: Geef in het veld ‘Interval’ aan met welke regelmaat je herinnerd wilt worden aan deze boodschap

Stap 4: Kies hoe je herinnerd wilt worden: Trillen/Geluid of beide

De Motivator doet zijn werk en jij kunt je doelen gemakkelijker realiseren! Je vindt de Motivator in de Mindfulness Plus Free App, GRATIS in GooglePlay of in de AppStore.

Klik hier voor een interview met Marli Huijer voor De Correspondent, over discipline, ritme, en hoe technologie je kan ondersteunen bij het nemen van innerlijke besluiten.